9.8 10
71 beoordelingen
iQ Makelaars Funda
9.7 10

Hypotheken

Woning kopen, welke hypotheek aanvragen? 

Ben je van plan een woning te kopen? Dan zul je hoogstwaarschijnlijk ook een hypotheek aanvragen. Maar welke hypotheek past het beste bij jouw situatie, en welke mogelijkheden zijn er eigenlijk? iQ Makelaars Amsterdam-West helpt je hier graag bij. Een hypotheek, ook wel hypothecaire lening, is een lening voor het kopen van een huis. De hypotheek bestaat vaak uit drie onderdelen: de lening, de aflossing en de bijbehorende verzekering. De woning die jij hebt gekocht dient als onderpand voor de lening, en is daarmee een zekerheidsrecht voor de geldverstrekker.

Neem contact op

Hypotheekadvies Amsterdam

Waarom kiezen voor iQ Makelaars Amsterdam-West?

  • Ook bereikbaar op zaterdag of in de avonduren
  • Altijd een scherp makelaarstarief
  • Veel ervaring en kennis van de lokale markt
  • Onderdeel van een landelijk makelaarsnetwerk
  • Persoonlijke aanpak en begeleiding

 

Hypotheekadvies Amsterdam

Hoe werkt een hypotheek? 

Als woningeigenaar kun je een hypotheek aanvragen bij de bank voor de aanschaf van de woning. Je verschaft hiermee de bank het recht om de woning te verkopen wanneer jij de lening niet meer terug kunt betalen. De bank is daarom hypotheeknemer, en jij bent de hypotheekgever. Vaak heeft een hypotheek een looptijd van 30 jaar, waarna de complete lening moet zijn terugbetaald. Dit gaat normaal gesproken via een maandelijkse aflossing. Naast de aflossing moet ook rente betaald worden, ter vergoeding voor het risico dat de geldverstrekker neemt.

Voor de hypotheekrente geldt gelukkig wel dat deze deels fiscaal aftrekbaar is. Bovendien is het mogelijk om bepaalde kosten bij de aanschaf van de woning af te trekken, zoals bijvoorbeeld en kosten voor de notaris en voor een taxatie.

Neem contact met ons op

Taxatierapport nodig? Laat iQ Makelaars Amsterdam-West je helpen!

Meer over taxaties

Lineaire hypotheek

Vandaag de dag is één hypotheekvorm gangbaar: een hypotheek waarbij wordt afgelost. Hierin kun je kiezen tussen een lineaire en een annuïteitenhypotheek. Bij een lineaire hypotheek los je elke maand een vast bedrag af. De lening wordt evenredig verlaagd, waardoor ook het bedrag aan rente dat je moet betalen steeds verder afneemt. Met een lineaire hypotheek nemen de bruto en netto maandlasten af gedurende de looptijd.

Annuïteitenhypotheek

Je kunt ook kiezen voor een annuïteitenhypotheek. Bij deze vorm van hypotheek los je aanvankelijk minder af, maar wordt de aflossing gedurende de looptijd steeds hoger. Doordat de resterende lening in eerste instantie hoger blijft, betaal je meer rente en geniet je dus ook meer fiscaal voordeel. Hierdoor blijven je netto maandlasten in het begin lager. Benieuwd naar de juiste keuze in jouw situatie? Neem dan contact met ons op.

Hypotheekadvies Amsterdam - iQ Makelaars Amsterdam West

Woning aankopen

Een nieuw huis aankopen is altijd spannend, zeker wanneer je voor de eerste keer een woning gaat kopen. Om er zeker van te zijn dat er niks mis kan gaan, is het verstandig om dit samen met een iQ Makelaars aankoopmakelaar te doen. Als aankoopmakelaar bieden wij je advies en begeleiding, en doen we er alles aan om te zorgen dat jij nooit teveel betaalt voor jouw droomwoning. Jouw iQ Makelaars aankoopmakelaar staat aan jouw zijde: wij helpen je met de zoektocht, bezichtigingen en onderhandelingen, en bovendien zorgen we voor een correcte juridische afwikkeling. Zo kan er écht niks mis gaan! Neem gerust contact op voor meer informatie.

Neem contact op

Meer weten over hypotheken?

Wil je graag advies ontvangen over hypotheken? Of heb je andere vragen/opmerkingen over iQ Makelaars? Neem dan geheel vrijblijvend contact op via onderstaand formulier. We helpen je graag verder!

 

Wat is jouw huis waard?

Gratis rapport iQ Makelaars Leadtool

Contact

iQ Makelaars Amsterdam-West
Waalstraat 15 
1078 BP Amsterdam

E: amsterdam@iqmakelaars.nl
T: 020 - 76 57 400

020-7657400

Volg ons

 

Onze beoordelingen

Onze klanten beoordelen ons met een 9,7 / 10. Elke klant met een unieke ervaring