9.8 10
71 beoordelingen
iQ Makelaars Funda
9.7 10

Bouw honderden woning Gulden Wickel krijgt groen licht

minder dan 1 min.

Terug

Er is ingestemd met de bouwplannen van Entree Gulden Winckel in Bos en Lommer door het college van B&W. Het gaat om een gebied tussen het Bos en Lommerplein, de A10 en de Haarlemmerweg. Er komen vier- tot vijfhonderd woningen in hoogbouw. Het zou gaan op 40% middeldure huurwoningen en minimaal 40% sociale huurwoningen voor gezinnen, ouderen en starters.

Huidige bewoners hebben geprotesteerd tegen de bouwplannen. Ze zijn bang dat de buurt verandert qua karakter als er zo veel mensen bij komen. Daarbij zijn ze ook bevreesd dat de cultuurhistorische waarde van het gebied, met onder andere de voormalige Wereldbibliotheek (drukkerij Lindenbaum) en de voormalige Hendrick de Keyserschool verloren zal gaan. Ook zijn er in het gebied nog een hostel, een moskee en een supermarkt. De gemeente heeft gezegd "hier zorgvuldig mee om zal gaan".

De plannen om te bouwen zijn nog niet definitief. Als het definitief is, komt er een zogeheten inspraaktraject. De gemeente moet ook nog een besluit nemen over de bouw. Op zijn vroegst kan er eind 2023 pas gebouwd worden in het gebied.

Bron: de Westkrant

Publicatiedatum 19/01/2021

Contact

iQ Makelaars Amsterdam-West
Waalstraat 15 
1078 BP Amsterdam

E: amsterdam@iqmakelaars.nl
T: 020 - 76 57 400

020-7657400

Volg ons

 

Onze beoordelingen

Onze klanten beoordelen ons met een 9,7 / 10. Elke klant met een unieke ervaring