9.8 10
71 beoordelingen
iQ Makelaars Funda
9.7 10

Hoe maak ik mijn huis helemaal verkoopklaar?

 Terug

Je huis gaat de verkoop in! Jouw iQ Makelaar gaat alles uit de kast halen om jouw woning voor de beste prijs te verkopen! Maar wat kun je zelf hiervoor nog doen? Hoe zorg je ervoor dat jouw woning optimaal gepresenteerd wordt? In deze blog delen we graag wat tips!

Misschien is je eerste idee nog wat leuke decoratie te kopen om de woning wat aan te kleden. Niet doen! Een koper koopt jouw woning, niet jouw interieur.Huis verkoopklaar maken

De kracht van verkoopstyling is de ruimtes zo in te richten dat deze optimaal uitkomen. Dat is immers waar een kijker en goed gevoel bij moet krijgen. Daarnaast is het belangrijk dat jouw woning er goed onderhouden uitziet. Een op het oog goed onderhouden woning geeft een kijker vertrouwen. En dat werkt door in de hoogte van iemands bieding!

Ga met een kritische blik door heel je woning heen. Aan welke kleine dingen erger je zelf al een lange tijd? Grote kans dat een kijker dit namelijk ook opmerkt. Hoe minder (kleine) dingen die storen, hoe beter! Iets kleins bijwerken met een likje verf of een kitspuit, maakt soms een groot verschil. Heb je bepaalde ruimten niet ingericht omdat je hier nooit aan toe bent gekomen? Doe dit alsnog! Je wilt immers de functionaliteit van alle ruimten laten zien. 

We nemen de belangrijkste ruimtes samen even door.

Woonkamer

Minder is meer. Heb je veel decoratie? Haal voor de rust dan zoveel mogelijk weg en behoudt het minimale om het wel huiselijk te houden. Je kunt beter een aantal grote objecten laten en zoveel mogelijk kleine spulletjes verwijderen. Dit geldt ook voor decoratie aan de muur. Hoe meer decoratie, hoe meer onderbrekingen in de muur, ofwel een optisch kleinere muur. Heb je meerdere kasten op verschillende muren? Haal deze om dezelfde reden (deels) dan ook weg. Ook persoonlijke dingen zoals foto’s, kun je het beste opruimen.

Huis verkopen

Keuken

Ook hier hetzelfde, zorg ervoor dat het keukenblad zo leeg mogelijk is. Haal, op een zeeppompje na en eventueel wat mooie (grotere) dingen zoals een mooi koffiezetapparaat en houten snijplank, alles weg. Verwijder eventuele kalkresten bij de kraan en reinig de (inbouw)apparatuur nog even grondig.

Huis verkopen

Toilet

Weg met toiletrollen en schoonmaakspullen. Een mooi zeeppompje, handdoekje en bijvoorbeeld een geurspray, zijn meer dan genoeg.

Badkamer

Het belang van meer is minder mag inmiddels duidelijk zijn. Uiteraard kun je deze ruimte wel wat decoreren met wat effen handdoeken en enkele mooie doucheproducten. In deze ruimte is de grootste aandachtspunt de eventuele aanwezigheid van kalk en/of schimmel. Zorg ervoor dat je dit van tevoren verwijderd.

Slaapkamer

De slaapkamer zo groot mogelijk en strak laten lijken? Zorg voor een effen dekbedovertrek of sprei, bij voorkeur wit of een lichte tint. Je zult zien wat een verschil dat maakt!

Buiten

Het begint natuurlijk met een goed onderhouden, onkruidvrije tuin/balkon. Groene aanslag op de tuintegels? Verwijderen! Daarbij is het belangrijk dat je laat zien dat de tuin écht een heerlijke plek is om te vertoeven. Denk bijvoorbeeld aan fijne plekken om te kunnen zitten. Fleur de boel op met wat (bloeiende) planten. De tuin en/of het balkon wordt door veel mensen gezien als het verlengstuk van de woning en is door corona alleen maar belangrijker geworden! Lap ook de ramen nog even goed van binnen en buiten en neem daarbij gelijk de kozijnen en deuren mee.

Huis verkoop klaar

Tot slot nog iets dat ook vaak wordt vergeten: het schoonmaken van ventilatieroosters. Aan al dit soort kleine dingen kun je zien hoe goed iemand zijn woning heeft onderhouden. 

En.. op de dag(en) van de bezichtigingen, moet er natuurlijk een mooie bos bloemen op tafel staan!

Vind je het nog lastig om dit in jouw eigen woning toe te passen? Een iQ Makelaar loopt standaard met je door de gehele woning. Samen maken we jouw huis helemáál verkoopklaar!

Deel dit artikel
   3 minuten lezen      22 september 2021

Wat is jouw huis waard?

Gratis rapport iQ Makelaars Leadtool

Contact

iQ Makelaars Amsterdam-West
Waalstraat 15 
1078 BP Amsterdam

E: amsterdam@iqmakelaars.nl
T: 020 - 76 57 400

020-7657400

Volg ons

 

Onze beoordelingen

Onze klanten beoordelen ons met een 9,7 / 10. Elke klant met een unieke ervaring